Google Analytics

Google Analytics gebruiken

Kennis is macht! Hoeveel mensen bezoeken uw website? Hoe komen bezoekers op uw website? Welke websites verwijzen naar uw website? Hoe lang blijven mensen op uw website? Waar haken klanten of op uw website?!

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een dienst van Google die geïmplementeerd kan worden in uw eigen website. Eenmaal geïmplementeerd in de website, verzameld Google Analytics alle statistieken van de desbetreffende website. Het doel van Google Analytics is om een duidelijk en gedetailleerd beeld te geven van deze statistieken. Doordat alle statistieken worden bijgehouden en weergegeven, wordt er inzicht verkregen in het gedrag van klanten en potentiële klanten.

Kennis is macht wordt er wel eens gezegd. Met alle data die  Google Analytics voor u verzameld en u de gelegenheid geeft om hier op in te spelen, komt dit spreekwoord wel heel dichtbij! Online Roots is Google Analytics gecertificeerd en legt u dan ook graag uit hoe Google Analytics geïmplementeerd, ingesteld en gebruikt kan worden!
Laat ons u helpen, klik hier en vul het contact formulier in. Of gewoon even bellen?

Wat kan ik met Google Analytics?

Zoals hierboven al beschreven staat, is het doel van Google Analytics om gegevens van uw klanten en potentiële klanten te meten, bewaren en weer te geven. Aan de hand van het overzicht dat Google Analytics u geeft met alle verzamelde data, is het mogelijk om uw website of reclamecampagnes te optimaliseren! Dit alles wordt gedaan op de basis van het gedrag van uw klanten. Hieronder staat een korte opsomming welke gegevens u kunt gaan gebruiken door middel van Google Analytics!

  • Verkeersbronnen: Via welke kanalen komen bezoekers op uw website terecht?
  • Bounce-percentage: Hoeveel mensen verlaten na één pagina uw website?
  • Aantal bezoekers: Totaal aantal bezoekers van uw website.
  • Paginaweergaves: Aantal pagina’s bekeken door uw bezoekers.
  • Doelgroep: Wie zijn uw klanten, leeftijd, interesses, woonplaats?
  • Technologie: Hoeveel klanten gebruiken een desktop, tablet of mobiel om uw websie te beozeken?

Met al deze gegevens zijn er tal van mogelijkheden om uw website of reclamecampagnes te optimaliseren.
 

Werkwijze Google Analytics, Online Roots

Het kan zijn dat uw bedrijf al beschikt over Google Analytics en dit al reeds heeft geïmplementeerde. Online Roots kijkt in dit geval voor u na of Google Analytics voldoende is geoptimaliseerd en op de juiste wijze is ingesteld. Denk hierbij aan het aanmaken van filters en doelen of het aanmaken van dashboards voor uw rapportages.

Indien uw bedrijf nog niet beschikt over Google Analytics, vragen en maken wij voor u een Google Analytics account aan en zorgen ervoor dat Google Analytics compleet ingesteld en geoptimaliseerd wordt! Nadat alles ingesteld is, maken we een afspraak met u om Google Analytics uit te leggen. Daarnaast is er de mogelijkheid om maandelijks samen te zitten om alle gegevens te bespreken en eventuele optimalisaties door te voeren op basis van deze gegevens.

Kortom, Online Roots zorgt ervoor dat uw bedrijf inzicht krijgt in wie, wat uitvoert op uw website. En wat u kunt doen met deze informatie om ervoor te zorgen dat uw bedrijf hiervan profiteert!
 

Google Analytics gebruiken? Vul hieronder het contactformulier in! Of gewoon even bellen?
Start nu met het verzamelen van kennis en optimaliseer uw bedrijf!

Bel Online Roots