Online marketing consultant

Online marketing consultant
Naast dat veel bedrijven tijdelijk of langdurig een interim online marketeer inhuren voor ondersteuning en meer capaciteit op online marketing gebied.
Zijn er ook tal van mkb’ers en zzp’ers die graag gebruik maken van een online marketing consultant, in de volksmond ook wel een ‘internet marketing consultant’ genoemd.

Online Roots weet uit ervaring dat dit komt doordat veel mkb’ers en zzp’ers 1000 en 1 vragen hebben omtrent online marketing en de mogelijkheden hiervan!
Daarom ondersteunt Online Roots deze bedrijven en willen wij ook u graag ondersteuning bieden, zodat u al uw vragen kwijt kan! Naast het feit dat we samen naar een oplossing gaan zoeken die bij u en uw bedrijf past, zorgt Online Roots er ook voor dat de oplossing simpel en snel geïmplementeerd kan worden!

 

Online marketing diensten 

Een aantal veel voorkomende online marketing diensten en aspecten waar Online Roots bedrijven bij ondersteunt, zijn onder andere: Google Adwords, Google Analytics, Facebook campagnes, Google mijn bedrijf, zoekmachine optimalisaties, online advertenties inrichten, mobiel adverteren, social media marketing plan opzetten en ga zo maar door..

Heeft u vragen of herkent u enkele aspecten hierboven? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

 

Online marketing vraagstukken

Aangezien online marketing nogal ontastbaar is heeft Online Roots hieronder een aantal korte vraagstellingen met bijpassende oplossingen geplaatst, die met behulp van een online marketing consultant van Online Roots zijn opgelost!

 

1. Op welke wijze kan ik meer bezoekers naar mijn website leiden?

Dit vraagstuk is beantwoord voor een online webshop dat gericht is op duurzaam design. Via een zoekwoorden onderzoek en een sitemap is achterhaalt welke zoektermen er op welke webpagina geplaatst moeten worden zodat de webpagina’s relevantere content bieden voor de klant. Daarnaast heeft Online Roots een Google Adwords account en campagne opgezet en geïmplementeerd. Via het Google netwerk heeft dit ervoor gezorgd dat de webshop meer klanten heeft bereikt en er meer leads zijn gegenereerd.
Tot slot is er via het display netwerk van Google gezorgd voor een vergroting van de naamsbekendheid en merkbekendheid!

 

2. Hoe ziet de ‘online customer journey’ van mijn klanten eruit?

Deze vraag werd al snel inzichtelijk gemaakt door middel van Google Analytics. Hiermee was het al snel duidelijk welke zoektermen klanten en potentiële klanten gebruikten om naar de website te navigeren of om relevante websites te vinden. Daarnaast werd er al snel inzicht verkregen via welke kanalen de bezoeker op de website kwam en werd duidelijk dat de bezoeker op bepaalde webpagina’s de website verlieten doordat deze niet relevant of gebruiksvriendelijk waren. Uiteindelijk heeft Online Roots de gehele ‘online customer journey’ in kaart gebracht en hebben we samen met de opdrachtgever de website relevanter en gebruiksvriendelijker gemaakt!

 

3. Via welke kanalen kan ik online adverteren (SEA) en hoe werkt dit?

Nadat de doelgroep goed in kaart was gebracht zijn we samen met de opdrachtgever gaan kijken welke social media kanalen we konden gebruiken, die ook bij de doelgroep aansluiten. Deze zijn door Online Roots aangemaakt en tot op heden bijgehouden. Dit wordt gedaan door middel van een contentkalender, waardoor Online Roots berichten kan inplannen per 2 maanden. Dit zorgt voor tijd efficiëntie en kostenbesparing. Daarnaast is er gebruik gemaakt van advertenties en promoties via deze social media kanalen en is er een Google Adwords campagne opgezet met het oog op meer leads genereren! Hoe dit allemaal werkt, willen wij u graag uitleggen indien u geïnteresseerd bent! 

Opzoek naar een online marketing consultant? Vul hieronder het contactformulier in! Of gewoon even bellen? 
Samen op weg naar een oplossing en beter resultaat!

Bel Online Roots