Online marketing mix

Online marketing mix

Online marketing opstarten? Online marketing kent vele verschillende diensten en platformen. Maar wat is nu de ideale online marketing mix en online marketing strategie voor uw bedrijf? Veel startende ondernemers die beginnen met online marketing of gevorderde bedrijven die de stap van traditionele marketing naar online marketing maken, vragen zichzelf dezelfde vragen af.

Daarom helpt en ondersteunt Online Roots beginnende en gevorderde bedrijven met onze online marketing diensten. Om zo een duidelijke & efficiënte structuur aan te brengen, zodat er een goede basis wordt gelegd voor de rest van de online marketing strategie! De aanpak die wij als Online Roots hanteren is gericht op 4 kern pijlers, namelijk:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Zoekmachine adverteren (SEA)
  • Google Analytics
  • Social media

Starten met zoekmachine optimalisatie (SEO)

Op welke zoekwoorden wil ik gevonden worden? Hoe verhoog ik conversie via Google? Wat moet ik aan mijn website doen om op bepaalde termen gevonden te worden? Hoe zorg ik ervoor dat ik hoger in Google kom dan mijn concurrenten? Dit zijn vragen waar zowel startende als gevorderde ondernemers tegenaan lopen. Daarom start Online Roots altijd met het creëren van een zoekwoordenonderzoek en sitemap. Samen zorgen deze 2 elementen ervoor dat de website organisch beter vindbaar wordt.
Het zoekwoordenonderzoek zorgt ervoor dat er inzicht verkregen wordt over hoe de (online) doelgroep zich gedraagt.
Hierdoor wordt duidelijk hoe relevante bezoekers en klanten de zoekmachines gebruiken en welke zoekwoorden er gebruikt worden. Dit met doel om op lange termijn de organische vindbaarheid van de website te vergroten en daarmee de kosten van Google advertenties te verminderen. Meer weten over hoe onze SEO basis eruit ziet? Ga dan naar onze webpagina zoekmachine optimalisatie (SEO).

Starten met Google Analytics

Online Roots maakt indien nodig een Google account aan en richt hiermee Google Analytics in. Google Analytics wordt op deze manier aan uw website gekoppeld om inzicht te krijgen in het gedrag van uw website bezoekers. Wanneer gaat de bezoeker over tot aankoop van een product en wanneer haakt deze af? Kortom, hoe ziet de ‘online customer journey’  van uw klant eruit?

Tijdens het inrichten van Google Analytics wordt er eerst geïnventariseerd wat we precies willen gaan bijhouden. Dit wordt gedaan aan de hand van uw doelstellingen, of simpelweg bepaalde productgroepen. Wie is nou uw doelgroep die op uw website komt? Ook aangepaste variabelen en het inrichten van specifieke filters behoren tot de mogelijkheden! Meer weten? Zelf aan de slag met Google Analytics, bekijk dan onze blog!

Starten met Google Adwords (SEA)

Het opstarten van Google Adwords begint met het aanmaken van een Adwords account middels uw Gmail account. Daarna helpt Online Roots u met het inrichten van Adwords en om de koppeling met Google Analytics te maken voor optimale resultaten. Zodra dit staat worden de eerste Adwords campagnes gemaakt en geïmplementeerd, met het oog op uw vooraf gestelde doelen! Wilt u graag meer informatie, ga dan naar onze webpagina 'Zoekmachine advertenties (SEA)' of bel ons gewoon even!

Starten met social media

Is social media wel geschikt voor mijn bedrijf? Welke social media kanalen hebben potentie voor mijn bedrijfstak? Hoe begin ik met social media? Dit zijn vragen die wij vaak voorbij zien komen en waar wij maar al te graag mee helpen! Social media is een overkoepelende naam voor verschillende social media platformen zoals: Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest etc. Wij helpen u graag met het opstellen van deze platformen voor uw bedrijf en om uw eigen community te creëren via social media. Vaak maken wij een contentkalender, waarin voor 8 weken vooruit staat gepland wat wanneer via welk kanaal geplaatst gaat worden. Dit met het oog op efficiëntie en tijdbesparing!
Meer weten?

Beginnen met Online Marketing? Vul hieronder het contactformulier! Of gewoon even bellen?
Samen op weg naar een hogere zichtbaarheid en vindbaarheid op het internet!

Bel Online Roots