Interim online marketing opdracht: Eindhoven Sport

Eindhoven Sport is de start van een dag, van een seizoen of zelfs een heel leven vol sport. In Eindhoven kun je heel veel sporten beoefenen. Voor onder andere de sporten voetbal, hockey, zwemmen, hardlopen en urban sport zijn de faciliteiten zelfs op topniveau! Eindhoven Sport, onderdeel van de Gemeente Eindhoven biedt faciliteiten voor iedereen: de professionele én de recreatieve sporter. Eindhoven is immers dé plek waar sport en innovatie elkaar ontmoeten en versterken. Er liggen in de stad uitstekende en high tech accommodaties die een basis vormen voor successen, innovaties en gewoon gezond bewegen voor iedereen. Eindhoven Sport gebruikt haar kernkrachten eveneens om de drempel om te sporten te verlagen, prijzen te pakken en accommodaties effectiever in te richten en te beheren.

Interim opdracht: Online Marketing.

Online Roots draait op dit moment een online marketing interim opdracht voor Eindhoven Sport. Binnen het team van communicatie en marketing professionals ondersteunt Online Roots op het gebied van Online Marketing. Denk hierbij aan het inrichten van Google Adwords campagnes, Google Display Banner campagnes, social media strategieën, het maken van contentkalenders en de door ontwikkeling van de website.

Engelse varianten van Eindhoven Sport

Samen met de externe webpartner van Eindhoven Sport heeft Online Roots er voor gezorgd dat ook de expats binnen de Gemeente Eindhoven op sportgebied van informatie worden voorzien. Begin juni zijn er een viertal Engelse websites ontwikkeld voor Eindhoven Sport. Namelijk de .com varianten van Eindhoven Sport, Tongelreep, Ottenbad en Sportformule. Er is hier rekening gehouden met de bestaande mogelijkheden binnen het Content Management Systeem Drupal en de SEO regels van Google.

Doorontwikkeling Social Media

Social Media is tegenwoordig de plek voor bedrijven om de online sales te boosten. Vaak wordt er vanuit Social Media verwezen naar de website. Maar stel dat je dit nu eens andersom doet? Op de website laten zien hoe gaaf de social media is van jouw bedrijf? Voor Eindhoven Sport hebben we hiervoor een Sociall Wall ontwikkeld. Op deze manier kan je aan de bezoeker van jouw website laten zien wat de meerwaarde is van Social Media voor hem of haar.

sociaal_prikbord_eindhoven_sport_doorontwikkeling_social_media

Starten met een Linkedin showcasepagina

Linkedin, het platform voor professionals. Eindhoven Sport wilde graag ook op dit platform aanwezig zijn. Om te zorgen voor de juiste vindbaarheid en ook de juiste structuur te tonen richting de doelgroep. Is er gekozen om een showcasepagina te ontwikkelen die onder de bedrijfspagina van de Gemeente Eindhoven hangt. De content die vaak gericht is op sportinnovatie, kennis, technologie en design wordt gestructureerd geplaatst en zorgt voor veel interactie met de doelgroep. Door middel van het plaatsen van content met regelmaat, het adverteren en actief benaderen van de doelgroep is het aantal volgers inmiddels gestegen naar 201.

Websites en content overzetten

Sinds de sluiting van het Golfslagbad van de Tongelreep in september heeft er ook online veel moeten veranderen. Zo is de website volledig opgeschoond, zijn de formulieren simpeler gemaakt, is de zwemlesmodule vernieuwd en hebben we verschillende leuke contact mogelijkheden gecreeerd. De hoeveelheid aan content die herschreven, aangepast of verwijderd moest worden binnen 2 dagen was aanzienlijk, dit maakte het hierdoor een toffe uitdaging.

Inrichten van een chatfunctie

Om het service niveau van de gemeente te verhogen heeft Online Roots samen met de organisatie een chatbot op de website geplaatst. Waarbij de klanten van Eindhoven Sport, een extra mogelijkheid hebben tot contact. Deze chatbot van Tawk.to is geheel volledig naar eigen inzicht in te richten en kan volledig zelfstandig gemaakt worden. De code hoeft alleen maar naar de website bouwer verstuurd te worden en de chatfunctie staat klaar.

chatfunctie_eindhoven_sport

Meer weten over deze opdracht, of mij als interim online marketeer inhuren? Bekijk hier de mogelijkheden!