Interim online marketing opdracht: Eindhoven Sport

Eindhoven Sport is de start van een dag, van een seizoen of zelfs een leven vol sport. Als onderdeel van Gemeente Eindhoven biedt Eindhoven Sport faciliteiten voor iedereen, professioneel of recreatief. Eindhoven is immers dé plek waar sport en innovatie elkaar ontmoeten en versterken. Eindhoven Sport gebruikt daarnaast haar krachten om drempels te verlagen, prijzen te pakken en accommodaties effectiever in te richten en beheren.

Onze opdracht

Online Roots werkt als volwaardig medewerker mee binnen Eindhoven Sport. Binnen het team van communicatie- en marketingprofessionals ondersteunen wij met onze online marketingkennis. Denk hierbij aan het inrichten van Google Adwords campagnes, Display Banner campagnes, social media strategieën, het maken van een contentkalender en de doorontwikkeling van de websites Tongelreep, Ottenbad, Kies je Sport en Eindhoven Sport.

Eindhoven Sport, in het Engels

Samen met de externe webpartner van Eindhoven Sport zorgde Online Roots ervoor dat ook expats binnen gemeente Eindhoven van sportinformatie worden voorzien. In juni 2018 zijn er een viertal Engelstalige websites ontwikkeld. Hierbij is rekening gehouden met de mogelijkheden die het Content Management Systeem Drupal bood en natuurlijk met de SEO-regels van Google.

Doorontwikkeling social media

Social media is tegenwoordig de plek om online sales te boosten! Vaak wordt er dan verwezen naar de website, maar doe dat nou eens andersom! Voor Eindhoven Sport hebben we hiervoor een Social Wall ontwikkeld. Zo ziet een bezoeker van jouw website meteen of en waar hij of zij jou kan volgen.

sociaal_prikbord_eindhoven_sport_doorontwikkeling_social_media

Starten met een LinkedIn showcasepagina

Eindhoven Sport wilde graag te vinden zijn via LinkedIn. Om ervoor te zorgen dat de het bedrijf ook hier op de juiste manier vindbaar was is er gekozen voor een showcasepagina. Deze “hangt” onder de bedrijfspagina van Gemeente Eindhoven. Hier wordt content gedeeld over sportinnovatie, kennis, technologie en design. Dit zorgt voor veel interactie met de doelgroep. Door regelmatig te plaatsen, te adverteren en de doelgroep actief te benaderen is het aantal volgers inmiddels gestegen naar 690.

Inrichten van een chatfunctie

Om het serviceniveau van de gemeente te verhogen heeft Online Roots samen met de organisatie een chatbot gerealiseerd. Op deze manier hebben klanten van Eindhoven Sport een extra mogelijkheid om contact op te nemen. Deze chatbot is geheel naar eigen inzicht in te richten en kan volledig zelfstandig werken.

chatfunctie_eindhoven_sport

Meer weten over deze opdracht, of zelf een interim online marketeer inhuren? Bekijk hier de mogelijkheden!