Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

De Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven (VHE) is een vrijwilligersorganisatie voor en door Eindhovenaren. Ze hebben een groot aantal “Maatjesprojecten” waarmee mensen die het hard nodig hebben geholpen worden. Als Maatje040 ga je aan de slag als vrijwilliger, met je hoofd of met je handen. Net waar jij goed in bent. Samen met één van de partners van Online Roots, Sjoerd Cloos, heeft Online Roots een online campagne opgezet om de nieuwe huisstijl én het Maatjesproject te introduceren. Met meer Maatjes tot gevolg.

Tijdens de campagne stonden 3 doelgroepen centraal: studenten, werkenden en senioren. Deze hebben we weten te bereiken met behulp van advertenties in Google, Display Banners en social media (Facebook en LinkedIn).

Google Adwords

Met behulp van tekstadvertenties hebben wij op specifieke zoekwoorden en doelgroepen kunnen adverteren. Hierdoor kunnen wij garanderen dat een advertentie altijd relevant is voor het publiek. Een voorbeeld van een advertentie.

Google Adwords advertenties Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Naast het inzetten van deze tekstadvertenties zijn er ook Google Display Network Banners ingezet om extra naamsbekendheid te genereren. Deze digitale banners worden getoond op websites die voor de doelgroep relevant zijn. Deze banners zijn in 6 verschillende formaten gemaakt. Een voorbeeld:


                         

Door de combinatie van deze online campagne en verdere offline uitingen zijn er in één maand tijd 30 nieuwe vrijwilligers bijgekomen.  Dit laat zien dat het gericht inzetten van online advertenties een mooi resultaat kan opleveren. Een geslaagde campagne!