Social Media Marketing

Social media

Één ding is zeker, social media is geen hype. Vrijwel iedereen maakt er gebruik van en dus ook uw klanten! Dus waarom niet aanwezig zijn waar uw klanten zich bevinden?


Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor media platformen die mensen laat socialiseren met de omgeving waarin zij zich bevinden. Via deze social media platformen is het mogelijk om informatie te delen met elkaar. Deze informatie betreft niet alleen informatie in tekst vorm (artikelen, nieuws), maar ook geluid (muziek) en beeld (video, foto). Enkele voorbeelden van social media zijn: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Youtube en meer!
 

Social media en bedrijven

Een social media plan is zowel voor b2b als b2c bedrijven ontzettend interessant. Bepaalde platformen binnen social media zijn bij uitstek geschikt voor b2b en zo zijn bepaalde social media platformen gericht op b2c.

Er zijn verschillende redenen waarom het inzetten van social media in combinatie met een social media strategie voor bedrijven interessant is. Via diverse social media kanalen is het mogelijk om een community rondom uw eigen merk te bouwen en op een interactieve manier in aanraking te komen met uw klanten en potentiële klanten. Social media is geen eenrichtingsstraat, maar zorgt ervoor dat aanbieder en klant interactief met elkaar in aanraking komen. Andere voordelen van het gebruik van social media zijn:

  • Direct in contact met uw klanten.
  • Relatief gezien een groot bereik onder social media gebruikers.
  • Feedback en reviews zijn simpel te verkrijgen via social media.
  • Het gebruik van social media is gratis.
  • Het verkeer naar uw eigen site vergroten door middel van social media kanalen.
  • Gemakkelijk adverteren op zeer specifieke en relevante doelgroepen.

Werkwijze social media, Online Roots

Online Roots kan u helpen met het opzetten van de meeste relevante social media kanalen, passend bij uw doelgroep en doelstellingen. Indien er al social media kanalen beschikbaar zijn. Dan worden deze geoptimaliseerd en bijgewerkt, indien nodig. Naast het opzetten en optimaliseren van de geschikte social media kanalen, denkt Online Roots ook met u mee op het gebied van social media strategie en social media content. In andere woorden, wat gaan we waar en wanneer plaatsen, maken we gebruik van advertenties en op welke doelgroep wordt er gericht?

Aangezien social media een interactieve relatie tussen aanbieder en klant vormt. Is het zo dat social media vrij snel een grotere tijdsdruk van u vraagt dan gewenst.
Daarom maakt Online Roots gebruik van een contentkalender waarin wij uw strategie uitwerken, zodat u voor een aantal weken bent ontzorgt. Daarnaast geven sommige bedrijven Online Roots de complete volmacht over de social media kanalen, zodat wij de tijdsdruk op ons nemen en zorgen voor de interactie tussen klant en bedrijf!
 

Beginnen met social media? Vul hieronder het contactformulier in! Of gewoon even bellen?
Samen op weg naar een interactieve relatie tussen klant en bedrijf!

Bel Online Roots