Social Media Marketing

Eén ding is zeker: social media is here to stay. Vrijwel iedereen maakt er gebruik van, jouw klant waarschijnlijk ook! Dus waarom jij (nog) niet?

Wat is social media?

Social media is een verzamelnaam voor mediaplatformen waar mensen met elkaar kunnen “socializen”. Men deelt informatie met elkaar, in tekst, geluid en beeld. Enkele vormen van social media zijn: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, YouTube en meer!

Social media en jouw bedrijf

Een doordacht social media plan is voor zowel B2B als B2C bedrijven ontzettend interessant. Natuurlijk is niet ieder platform geschikt voor ieder bedrijf, maar wij kijken graag met je mee.

Via diverse kanalen is het mogelijk een community op te bouwen. Zo kom je op interactieve en persoonlijke manier in aanraking met jouw (potentiële) klant. Bedenk wel: social media is geen eenrichtingsverkeer. Klant en aanbieder staan actief met elkaar in contact. Een aantal voordelen van social media:  

  • Direct contact houden met klanten.
  • Een groot, eventueel organisch, bereik.
  • Eenvoudig om feedback en recensies te ontvangen.
  • Het is, in principe, gratis.
  • Het kan het verkeer naar jouw website vergroten.
  • Adverteren is eenvoudig en er kan heel specifiek gesegmenteerd worden.


Onze werkwijze

Online Roots helpt jou met het opzetten van de meest relevante kanalen. Wij zorgen ervoor dat deze passen bij jouw doelgroep en doelstellingen. Heb je al een kanaal? Dan optimaliseren wij deze waar nodig. Online Roots denkt ook met je mee over de strategie en de content. Met andere woorden: wat gaan we wanneer waar plaatsen? En gaan we adverteren? Zo ja, op welke doelgroep dan?

Omdat social media van twee kanten komt, neemt het vaak onverwachts meer tijd in beslag. Daarom maken wij een contentkalender waarin jouw strategie wordt uitgewerkt, en je zo een paar weken vooruit kunt werken. Je kunt ons natuurlijk ook de volledige volmacht geven, dan zorgen wij voor resultaat en interactie tussen jou en je klanten!

Beginnen met social media? Vul hieronder het contactformulier in, of bel!

Samen op weg naar een interactieve relatie tussen jou en je klant!

Bel Online Roots